АНДРИЋГРАД: „Петровдански вијенац“ за затварање пратећег програма Сајма књига

13.07.2017.

Програм Сајма књига данас је употпуњен поетским поподневом. Публици у Андрићграду својом поезијом представили су се лауреати награде „Петровдански вијенац“ која се додељује у оквиру манифестације Калиновачки поетски вијенац.

У име жирија Петровданског вијенца, присутнима се обратио проф. др Јован Делић: „Дошли смо да донесемо братски дар са Петровданског вијенца у виду десет књига који представљају љетопис протеклих десет година Калиновачког поетског вијенца. Сваких пет година објављује се по једно коло са по пет књига, а свака од њих пропраћена је озбиљним критичким коментарима. За десет година постојања имали смо десет добитника Награде ‘Петровдански вијенац’, а то су песници Рајко Петров Ного, Гојко Ђого, Ђорђо Сладоје, Владимир Јагличић, Матија Бећковић, Милосав Тешић, Милан Ненадић, Зоран Костић, Верољуб Вукашиновић и Радомир Уљарић“.

Своје стихове прочитали су до сада награђени песници: Гојко Ђого, Верољуб Вукашиновић, Радомир Уљаревић, Ђорђе Нешић и овогодишњи добитник Мирослав Максимовић. Након промоције, награђене књиге поклоњене су библиотеци Андрићевог института.

Горица Ћећез, Гордана Недељков