ИП ЛАГУНА Д.О.О.

ИП ЛАГУНА Д.О.О.

Издавачка кућа Лагуна основана је априла 1998. године. Од скромних почетака са неколико објављених наслова за годину дана дошли смо до продукције од преко три стотине објављених наслова годишње те са правом можемо рећи да смо једна од највећих издавачких кућа не само у земљи, већ и у читавом региону.

Трејси Шевалије, чији смо издавач за Србију, од објављивања Девојке са бисерном минђушом је и даље једна од најпопуларнијих и најпродаванијих писаца у нашој земљи. Поред ње велики успех код домаће публике остварили су и Тони Парсонс, Халед Хосеини, Вилијем Пол Јанг, Марио Варгас Љоса, Анита Дајамант, Софи Кинсела, Амин Малуф, Тарик Али, К. С. Луис, Филип Пулман и многи, многи други.

Покренули смо и едицију „Меридијан“ у којој објављујемо најзначајније савремене домаће ауторе. У овој едицији нашла су се нека од највећих имена савремене српске књижевности: Филип Давид, Игор Маројевић, Љубица Арсић, Никола Маловић, Дејан Стојиљковић, Душан Величковић, Мирјана Ђурђевић, Звонко Карановић али и имена за која сматрамо да ће тек дати прави допринос домаћој књижевности.

У настојању да преузме део властите одговорности Лагуна је заузела стратешку оријентацију континуираног улагања у локалну заједницу и локалне пројекте. Ова стратегија огледа се у конкретним акцијама које имају за циљ унапређење здравог и позитивног радног окружења али и шире – формирање подстицајних услова за раст и развој наших најмлађих, заштиту природног окружења, промоцију културног стваралаштва и очување здравља.

 

 

Булевар Краља Александра 62, 11000 Београд, Република Србија

00 381 11 7155 051

aleksandar.mirkovic@laguna.rs